Close
back to top

Abans es veia la mar

Espectacle de narració oral per a públic adult sobre la guerra civil a la ciutat de Castelló. Està confegit a partir dels testimonis recollits pel Grup per a la Recerca de la Memòria Històrica i té lloc al Refugi Antiaeri de la Plaça Tetuan de Castelló.

 

Sinopsi: “Abans es veia la mar” conta la història de la guerra civil a la ciutat de Castelló a partir dels relats i testimonis de les persones que van viure aquells dies i aquells fets. Es tracta d’un espectacle de narració oral confegit de fragments de vida. Del record de la por i la fam. De la memòria de l’amor, l’esperança i també la pena. D’aquells que no van poder oblidar on estaven i què feien aquella nit, la del 23 de març de 1937, quan la ciutat de Castelló va ser bombardejada per primera vegada.

 

Aquest espectacle no hauria estat possible sense la implicació de la Regidoria de Cultura de Castelló i el Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC). A més a més vull agrair el treball del Grup per a la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, que durant anys ha realitzat una gran tasca recopilant i difonent els testimonis de la guerra. Marina Cerisuelo em va assesorar amb els elements escènics i Noelia Blanca, Elena Escura, Belinda Bueno i Maria José Chabrera em van donar un cop de mà amb la tècnica.

El cartell  és de Verónica Fabregat i les fotografies són de Carme Ripollés.

Públic:

Adult

Duració:

60 minuts

Etiquetes:

#memòriadelaguerra